Wat is hypnose?

Waar denk jij aan, als ik het woord hypnose noem? Of het woord trance? Veel mensen denken meteen aan show hypnose, en hoewel dat hartstikke leuk kan zijn, is dat niet wat ik bedoel als ik het heb over hypnose.

Er bestaan veel (te veel, als je het mij vraagt) vooroordelen over hypnose en hypnotherapie. Dat is jammer, en bovendien helemaal niet nodig! Op deze pagina vind je wat uitleg over hypnotherapie, waar je het voor kunt inzetten en wat je mag verwachten van een sessie bij mij. En dan verzeker ik je dat die twijfels plaatsmaken voor vertrouwen en enthousiasme!

Iedereen is dagelijks in hypnose. Huh? Ja, echt, ook jij. Hypnose kunnen we omschrijven als een soort ‘focus’. Heb je wel eens een boek gelezen, of een film gekeken, en zat je er helemaal ‘in’? Dan was je dus in trance! Ben je wel eens onderweg geweest, en ineens aangekomen op je bestemming, maar heb je eigenlijk geen idee meer hoe je daar nu precies gekomen bent? Wederom; trance! Helemaal niet zo spannend als je dacht, toch? Eigenlijk een soort van totale ontspanning, waarbij je bewuste mind even naar de achtergrond gaat. Dat stemmetje in je hoofd even stil wordt. Klinkt goed, of niet? Hypnose wordt daarom door vrijwel iedereen als zeer prettig ervaren.

Hypnose is een natuurlijke staat van zijn, een trance, waarbij jouw kritische denken even op pauze mag, en we contact kunnen maken met jouw onderbewustzijn. In jouw onderbewustzijn, dat 95% van jouw dagelijks handelen bepaalt (ja, echt!), zijn al jouw ervaringen, patronen, overtuigingen, herinneringen opgeslagen; vergelijk het met de harde schijf van een computer. Als je iets wil veranderen, dan wil je dat dan ook doen vanuit het onderbewustzijn. Door in trance te gaan, kunnen we gemakkelijker contact maken met jouw onderbewustzijn, en daar dingen aanpakken zoals:

 

  • Angsten
  • Fobieën 
  • Belemmerende overtuigingen en/of patronen
  • Trauma
  • Burn-out
  • Depressie
  • Slaapproblemen
  • Pijnklachten
  • Het creeëren van meer rust, zelfvertrouwen, succes etc; you name it!

 

..en nog veel meer! De mogelijkheden zijn eindeloos.

 

Tijdens een sessie gaan we die fijne trance staat samen opzoeken. Ik begeleid je naar een heerlijke, ontspannen toestand, waarbij je ten alle tijden controle hebt. Je zult nooit iets doen wat je niet wilt, en we spreken van tevoren duidelijk af waar we aan gaan werken. Omdat je tijdens de hypnose sessie meer in contact staat met je onderbewustzijn, kun je meer inzicht krijgen in jouw diepere gevoelslagen, de oorzaak van je problemen, de oplossing van je problemen (ja, echt, jij weet het allemaal al!) kortom; je maakt verbinding met jezelf. Met wie jij in de kern bent. Hoe mooi is dat?! Hypnose helpt je zo bijvoorbeeld om blokkades op te sporen, om nieuw gedrag aan te leren, om je motivatie te versterken en om fysiologische processen te beïnvloeden. Het stimuleren van genezende processen, het goed leren omgaan met emoties en het optimaal kunnen gebruiken en inzetten van je lichamelijke en geestelijke capaciteiten behoren allemaal tot de mogelijkheden. Hypnose is daarmee een fantastische tool wanneer je wil veranderen, leren, groeien, genezen, je simpelweg goed wil voelen en de beste versie van jezelf wil worden!

Tijdens de hypnose sessie kan ik verschillende technieken toepassen, specifiek afgestemd op jou en jouw hulpvraag. Uiteindelijk willen we natuurlijk alles wat jou belemmert elimineren, en al jouw geweldige eigenschappen en kwaliteiten versterken, of onder het stof vandaan halen en even opboenen, zodat jij weer kunt stralen en genieten van het leven! Als jij tevreden en met een lach weer naar buiten gaat, is voor mij de sessie geslaagd!

 

'Het is nooit te laat om jouw
verhaal te herschrijven.
Begin vandaag!'

Hoe ziet een afspraak er uit?

Als je aan een traject begint, stuur ik je om te beginnen een intakeformulier. Dit formulier stuur je minimaal 24 uur vóór onze eerste afspraak terug, zodat ik me op de sessie kan voorbereiden. Op de dag van de afspraak bespreken we jouw intakeformulier en zorg ik dat we een duidelijk beeld hebben van je probleem, maar beter nog, van je wens; wat je wél wil, in plaats van hetgeen je nu hebt of doet. Als we dat helder hebben, gaan we aan de slag met datgene wat we besproken hebben.

 

Hoe lang duurt een sessie?

Ik neem graag de tijd voor je, daarom kan de duur van een sessie variëren. Houd rekening met maximaal 2 uur, zeker voor een eerste afspraak. Latere sessies kunnen ook korter van duur zijn.

 

Ik ben onder behandeling van een arts of specialist. Mag ik dan onder hypnose?

Meestal is dat geen probleem, maar meld het wel even als je een afspraak maakt. In sommige gevallen is het fijn als ik met je behandelaar overleg. Op die manier kunnen we elkaar wellicht nog versterken!